← Tornar

CIÈNCIES SOCIALS

Les Ciències Socials a edebé primària plantegen l’estudi del medi social des del rigor científic, aplicant tècniques i estratègies pròpies del pensament humanístic, des d’un llenguatge adaptat a l’alumne, amb els elements necessaris per a una correcta comprensió.

Els continguts i les activitats de les Ciències Socials d’edebé estan contextualitzats, afavoreixen la reflexió i fomenten l’ús de tots els recursos a l’abast de l’alumne. Promouen la comunicació interpersonal, l’acostament a altres persones i la solució de conflictes per mitjans pacífics.

 

Presentació de la unitat

Anàlisi de l’entorn.

Cada unitat té una entrada amb imatges o situacions properes i reals impregnades de sentit de l’humor, així com personatges coneguts o d’actualitat.

Tenim iniciativa

Activitats per a desenvolupar les capacitats i habilitats emprenedores a partir de situacions quotidianes en què l’alumne ha d’emprar la seva iniciativa per a detectar necessitats, buscar solucions creatives i reals, prendre decisions i assumir riscos.

Un tomb pel món. Aprenentatge 360º

Es presenten activitats amb suport visual a manera de revista de divulgació. La informació es presenta de manera atractiva i de fàcil comprensió.

Activo la ment. Indagació, reflexió i rigor científic

Propostes d’innovació: rutines de pensament, destreses i tècniques d’aprenentatge cooperatiu.

S’ofereixen temes que desperten l’interès de l’alumne i el mouen a indagar i ampliar el seu coneixement: curiositats, descobriments, fets importants... i que el porten a aprendre fora de l’aula.

Taller. Treball humanístic

Tallers per a treballar tots els continguts d’una manera activa a partir d’un científic o especialista (geògraf, detectiu, naturalista, economista, especialista de convivència…).

Projectes

Un projecte per a cada curs, en el qual a partir d’un repte i mitjançant la investigació, la reflexió, la creativitat i el treball col·laboratiu es construeixi un producte final i els alumnes siguin protagonistes del seu propi aprenentatge.

A 5è curs es proposa un projecte d’Aprenentatge i Servei.

Recursos tecnològics

La utilització de diferents recursos tecnològics per a la resolució de les tasques quotidianes augmenta el nostre grau de satisfacció i desenvolupa l’interès per la feina ben feta.

Material per a l’alumne

Material per al professor i l’aula

2 murals per a cada curs

El teu espai personal

GESTIÓ DE L’AULA

Crea GRUPS de treball que t’ajudaran a atendre la diversitat.

 

Crea LLIÇONS personalitzades:

• Pàgines del llibre.

• Recursos de la biblioteca digital edebé.

• Recursos propis.

• Arxius d’internet.

• Vídeos de YouTube.

• Imatges.

 

Elabora EXERCICIS i ACTIVITATS interactius.

veure demo

Copyright ©
grupo edebé 2018